Кубрат Пулев: Пак ме канят в политиката, ама не знам България може ли да се оправи. Пък и няма пари

България отблизо

„И тогава, и сега го казвам – не мога да бъда изкушен нито от политиката, нито от каквото и да е. Моето изкушение е да бъда единствено в България, защото това е моята родина. Спрях се, защото не обичам нещата се случват бързо и да е припряно. Ние лесно можехме да направим партия, почти всичко беше готово. За мен не е важно аз да вляза в политиката, важно е да има смисъл от това нещо“, заяви пред Bulgaria ON AIR най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев.

Според него на два ринга не може да се играе.

„Винаги съм бил човек на принципи, човек, който когато прави нещо – го прави, както трябва, или изобщо не се занимава. Не обичам неща, които се правят колкото да отбием номера. Канили са ме много пъти в политически проекти, от години наред ме канят, включително и в момента. Може да ме привлече проект, който е силен и е в интереса изцяло на България. Виждате днешната ситуация в политиката – българинът е обезверен, политиците са като съвсем отделно ядро от българския народ“, коментира Пулев.

По думите му най-важната институция у нас – парламентът се е превърнал в говорилня и трибуна за реклами.

„Хората виждат и разбират всичко, и именно заради това те са обезверени. За съжаление, физическите саморазправи в парламента стигнаха дъното. Това са кавги, които не отиват на тази институция и на тези хора, които са поставени от народа там. Депутатите са безотговорни и се превърна в игра кой кого да надцака. Всичко това, което се случва, връща България назад“, категоричен е най-добрият ни боксьор в тежка категория.

„Спортистите ни тренират в мизерни условия за днешната действителност, ако сравним с Германия и САЩ. Всяко едно такова нещо демотивира състезателя. От финансова гледна точка на много от тях им е трудно. Това беше една от причините да не отида в националния отбор. Във всеки един сектор в България е така – абсолютен хаос и никакъв професионализъм“, призна Кубрат Пулев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *