Борисов: Три правителства съм правил! И четвърто ще ви направя!

България отблизо

Борисов коментира и днешното изказване на Кирил Петков пред bTV – „Животът не е само пенсии. Ние давахме по 50 лева. Ето, други искат стадион. Десет детски градини строим в Пловдив. Животът си върви. Светът върви към война, а ние си говорим, че ще правим тунел. Къде им е мостът, къде им е Черно море магистралата? Лъжа, лъжа, лъжа!“. 

„Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН – по лаборатории, апартаменти. Искаме нормални отношение. Видно е, че с тях коалиция не може да се направи. Важно беше за мене двата съюза, в която членуваме, ЕС и НАТО, да ги подкрепим. И с огромни мнозинства подкрепихме“, каза Борисов.

Той уточни, че ГЕРБ говори и с други партии, не само в ПП.

„Искаме да има правителство. На Запорожие руснаците и украинците се бият всеки ден. И ние трябва да мислим всеки ден. Търпеливо, без его и емоции трябва да видим с кой мандат правителство може да има. Асен Василев няма да гласува за Ф-16, ние ще ги свалим. Не сме Слави Трифонов.

Искаме един консултатитев съвет при президента. Той е мъдър човек и няма да остави държавата без правителство и парламент“, продължи Борисов.

„Какво стана с язовирите, какво стана с ББР? И поне има щатни предавания, не им правите услуга. Аз съм оптимист, че ще има правителство.

Трябва да го направим всички, ако сме отговорни. Аз не бягам от отговорност, защото съм правил 3 правителства. Най-лошото е служебен кабинет без парламент пред трета световна война или ядрена авария. Имаме воля и капацитет, но с 67 депутати не можем да направим правителство“, добави Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *