Цветеслава Гълъбова за Караянчева: До последно се надявах, че ще покаже достойнството на жена, но уви

България отблизо
До последно се надявах на достойнството на една жена, но уви. Тя се е съгласила да бъде унижена повторно с предложение да заеме висок пост, след като цял народ стана свидетел на груба обида чрез назоваване на полов орган с нейното име. И това беше направено от мъж на много висок пост.
Това заяви д-р Цветослава Гълъбова в профила си във Фейсбук. А обектът на горчивите й думи е Цвета Караянчева.

Та тази жена, няма да я наричам дама, тази жена – майка, съпруга и баба, се оказа, че не може да събере достойнството и честта си и да откаже подобна номинация. А трябваше даже да напусне публичното пространство, но не го направи.

 

Наистина съм омерзена, че това се случва. И не мога да намеря обяснение за себе си – човешко и професионално, защо тя го допусна. Пари се изкарват, властта не е въздух, вода и храна, та да не можем без нея, но чест и достойнство – никога. Ето това е големият грях на управлението, което изпратихме в историята – че ни обезчести и потъпка като мръсен парцал нашето човешко и национално достойнство. Това е непростим грях. За него се плаща пред Н.В. Историята. Но, ние хората, доколкото сме по-краткосрочни, ще очакваме и плащане не пред съда на Историята, а пред съответните институции, съизмерими с нашия житейски хоризонт.

 

Facebook, Цветеслава Гълъбова

Tagged

1 thought on “Цветеслава Гълъбова за Караянчева: До последно се надявах, че ще покаже достойнството на жена, но уви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *