Тошко Йорданов с ултиматум към партиите. Или ни подкрепяте безусловно, или отиваме пак на избори!

България отблизо

Казахме, че след изборите ще предложим кабинет. Надявахме се на подкрепата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

 

„Заявихме, че ако не получим тяхната подкрепа, няма да представяме изобщо кабинет и да го подлагаме на гласуване“, добави още той.

„Или отиваме на предсрочни избори или другите партии да съставят правителство. Ние сме в опозиция, тъй като всички партии казаха, че няма да ни подкрепят“, съобщи Йорданов.

Вчера Слави обяви, че партията му ще бъде конструктивна опозиция в рамките на това Народно събрание 

„Всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция.

А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция“.

Христо Иванов заяви, че формацията му все още обмисля дали да преговаря с ИБГНИ и коментира решението на Слави Трифонов и ИТН.

Tagged

1 thought on “Тошко Йорданов с ултиматум към партиите. Или ни подкрепяте безусловно, или отиваме пак на избори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *