Тошко Йорданов се извъртя след срещата с Радев. Няма да правим коалиция с никого, ще управляваме сами!

България отблизо

Отговорността за съставянето на кабинет е изцяло наша. Това заяви след консултациите с Румен Радев Тошко Йорданов от ИТН.

„Съставът на евентуален Министерски съвет е наш избор, отговорността е наша“, добави той.

„Ние в коалиции с партии няма да влезем. Ще изложим вижданията си в разговори. Ако другите партии смятат, че вижданията се припокриват, ще подкрепят правителството. Това е“, завърши Йорданов и напусна сградата на „Дондуков 2“.

По-рано, в началото на консултацията Йорданов заяви на президента Радев следното: „Ние от „Има такъв народ“ ще предложим кабинет. След нашите срещи и ние, и вие ще имаме повече информация дали има възможност за съставяне на правителство. Защото ако не получим подкрепа или ако не постигнем обща визия за основни неща, най-вероятно ще се отиде до предсрочни избори. Което за нас не е проблем, тъй като изборите са демократичен механизъм“, каза още Йорданов.

Той допълни, че оттегляйки кандидатурата на първото си предложение за премиер, от ИТН са показали, че имат разум и не са самовлюбени, както и че се надяват останалите партии да покажат същото.

Президентът Радев каза от своя страна каза, че иска да бъдат прегледани всички опции. „Моят призив е за откровен, но конструктивен диалог“, заяви президентът. „Нека тезата „отиваме на предсрочни избори“, да я оставим на заден план“, настоя президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *