Това в момента е върхът – тоталната държавност абдикира от здравеопазването. Хората умират вкъщи, без достъп до медицинска помощ!

България отблизо
”Това в момента е върхът – тоталната държавност абдикирала от здравеопазването. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не достигат въобще до болниците”, заяви Иван Димитров – председател на ”Български пациентски форум”.

Прокуратурата и още няколко институции проверяват скандалния случай с двама пациенти, оставени да чакат пред COVID отделението в болница „Свети Георги“ в Пловдив. И двамата по-късно починаха.

 

Обществото имаме „късмета“ да видим какво се случва за това, че близките са направили тези клипчета. Факт е, че много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа. Системата не се справя. Това каза пред БНТ Пенка Георгиева, председател на пациентска организация „Заедно с теб“. Според нея трябва да сме благодарни на лекарите, защото „правят чудеса“ и но и те също изнемогват. За съжаление системата не се справя, категорична бе Георгиева.

Още при първата вълна искахме среща с предишния министър, с Щаба, сега с новия министър – да кажем какви са проблемите на хората с хронични заболяване и да кажем какво следва при едно такова подобно идване на втора вълна,  каза още Иван Димитров.

 

По думите на Димитров в момента в държавата ни има само хаос. „Държавността се опитва да вмени на нас гражданите, че ние сме виновни за този хаос“, каза Димитров.

Относно случая в Пловдив Пенка Георгиева каза, че е изненадана, че това се случва в университетска болница в голям град.

 

Тя сподели за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в спешно състояние от малък град близо до Пловдив и е държано цял ден без лекар и лечение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *