Татяна Дончева отговори на Тошко Йорданов: А да кажа ли как натискаше Мая Манолова?

България отблизо

Много лесно мога да поставя Тошко Йорданов в неудобно положение. Това каза пред БНТ Татяна Дончева от ИБГНИ.

„ИТН, с великите 65 депутати от 240, тръгнаха да налагат диктат на останалите политически сили. Слави и Тошко искаха да бъдат подкрепени независимо от всичко. А после следваха обвинения, че някой искал места. Такива подкрепи никъде не са давани”, подчерта тя.

„Ясно е, че съставянето на правителство в един фрагментиран парламент изисква съгласие и споразумение. Представите на сценаристите на Слави, че тяхната дума означава повече, е смешна. Тяхната дума има все по-малко значение.

Аз с Тошко Йорданов не съм имала официални срещи, срещали са се с Мая Манолова, за да я натискат, че заради приятелските си отношения с тях, е длъжна да им осигури подкрепа. Тя не влачи цялата група след себе си. Не сме в никакви отношения с тях, за да сме ги предали.

Имаме единни разбирания, оставили сме последния момент, за да информираме обществото за позицията си, защото в политиката така е прието”, отсече депутатката.

По думите й, начинът, по който Тошко Йорданов говори, с квалификации, означава само едно – липса на аргументи. А от партията на Слави не знаят как трябва да изглежда едно споразумение и то е пълно с глупости.

„Направили сме всичко възможно да вразумим някакви хора като малки деца”, посочи депутатката.

Според нея с третия мандат трябва да се направи нужното, да се постигне споразумение за кабинет. „Кабинет на всички сили, без ДПС и ГЕРБ, с хоризонт до следващата пролет.

Нямаше никаква пречка това да стане с мандата на ИТН. Само една – тяхната самонадеяност и че всички им дължат подкрепа”, подчерта Татяна Дончева.

По думите й избори през месец октомври са неразумни. „Договорките за третия мандат трябва да станат по класическия начин – със споразумение, което трябва да бъде подписано от Слави Трифонов. Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да осигури подписа му под този документ”, подчерта тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *