Стефан Янев твърдо: Политиците си играят с търпението на народа!

България отблизо

По-малко то две седмици преди предсрочния парламентарен вот на 2-ри октомври, в Нова телевизия гостува Стефан Янев. Той е лидер на партия „Български възход”.

 

Виктор Николаев побърза да го хване от вратата за краката и директно му зададе най-любопитния въпрос за това с кого предпочита да се коалира – Борисов или Петков.

При избор дали да подкрепят мандат на „Продължаваме Промяната”, или на ГЕРБ-СДС, Янев отговори, че ще чакат трети мандат. „Нека не бързаме с червените линии, нека да влезем в реален разговор за възможните управленски решения, които предстоят”, призова бившият служебен министър-председател.

По думите му „червените линии” са, за да очертаят политическия профил на една партия. Когато обаче става въпрос за управленски програми и търсене на решения, тогава те трябвало да бъдат на принципа на взаимодействието, категоричен беше лидерът на „Български възход”.

„Решенията, които се търсят за българските граждани, за българския бизнес, нямат никакво партийно оцветяване – те са или работещи, или неработещи”, смята Стефан Янев.

Той подчерта: „Ако ситуацията е невъзможна и предполагаемо се очаква да има нови избори, поне да бъде направено възможно тези нови избори да бъдат след една година – т.е. да бъде програмиран този период. Всякакви варианти са възможни – това правителство да има някакво прилагателно, което се нарича „временно”, „програмно”.

Янев потвърди, че освен колеги, с президента Румен Радев са и приятели. Поддържали нормални отношения. „Това е моят президент, аз съм гласувал за него“, допълни той.

Янев все пак каза, че не знае какво е ежедневието на държавния глава и не са се чували скоро. Той отказа да коментира дали подкрепя политиките, водени от Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *