Стефан Янев с шокращо разкритие! Ето каква и истината за войските на НАТО у нас!

България отблизо

Струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България няма. Решение в българското правителство за такъв тип движение, струпване и разполагане на войски на НАТО на българска територия няма. Такъв тип решение е в процес на подготовка.

Когато това решение бъде взето, то ще бъде комуникирано за всички български граждани. Това заяви министърът на отбраната Стефан Янев по време на изслушването си в Комисията по отбрана в парламента.

Според него трябва да намалим малко напрежението, да спрем да четем чужда преса, да спрем със спекулациите.

Изборът на България да бъде част от НАТО е дълбоко осъзнат. Той е бил прагматичен, защото ние сме отговорни към българското общество, че не сме обяснили ясно, че изборът България да бъде част от таи колективна система за сигурност и защита е, че по този начин си позволяваме да харчим по-малко за собствената си отбрана, защото я съвместяваме с държави, които споделят същите ценности и правим обща отбрана.

Ако бяхме обяснили на българските граждани, че в момента се стремим да харчим около 2% от БВП, но ако не бяхме в НАТО, вероятно щяхме да говорим за цифри между 7-8%, вероятно всеки би ни разбрал, добави Янев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *