Социолози избиха рибата с поредното си проучване. Слави пак ще прави правителство, а останалите тичат зад него!

България отблизо

ГЕРБ е водеща политическа сила с одобрение от 22,1%, след нея се нарежда формацията на Слави Трифонов “Има Такъв Народ“ с 19,3%.

БСП остава трета политически сила с 16,6%. Това сочи проучване на Sociology Web Researcher на електоралните нагласи за парламентарните избори, цитирано от „Труд“.

Според проучването четвърти са ДПС, които разчитат на пълна мобилизация на електората си във връзка с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент и постигат вот от 10,3% от анкетираните, посочват от Sociology Web Researcher.

Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ остава на пето място – 10,1%, към който се насочват голяма част от избирателите на „Демократична България Обединение“ и „Изправи се. Ние идваме“.

„Демократична България Обединение“ получава одобрението на 8,5%, с което реализира най-голям спад от останалите парламентарно представени партии и заема шеста позиция.

Впечатление прави, че под 4% бариера за влизане в НС остава политическият проект “ИБГНИ”, който събира едва 2,9% подкрепа, които ще бъдат изоставащи дори спрямо проектът на Костадин Костадинов “Възраждане“, които печелят 3,3% от подкрепата на анкетираните, ВМРО са с 2,1% и други партии с общ процент 4,8%, става ясно от проучването.

Доволни от работата на институциите са 29%.

Недоволните от работите им са 71%.

Забелязва се тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 46-тото Народно събрание, което сега получава одобрение от 61% от българските граждани.

Президентът Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг – 49%, след него се нарежда Слави Трифонов с 41%. Кирил Петков е на трето място с 29%, а Бойко Борисов е на четвърто място с 21%.

Лидер с най-високо неодобрение все още е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 55%, следван от Христо Иванов с 35% от ДБО.

След него се нареждат Мая Манолова ИБГНИ с 41% и лидерът на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков с 25%, който натрупва сериозен процент на неодобрение след декларацията с невярно съдържание и решението на Консититуционният съд относно противоконституционалността на указа за назначаването му, посочват от Sociology Web Researcher.

ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ – 14.11.2021г.

Поръчител:

Собствено финансирано проучване.

Размер на извадката:

Представителна извадка – 43 987 анкетирани пълнолетни български граждани.
Метод:

Анонимна онлайн анкета в 53 автономни интернет платформи в България и извън страната. Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода на анкетата. Платформите позволяват мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на данните на всеки 24 часа, което дава възможност за time-series анализ на данните.

От всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж.

Период:

1 Октомври – 1 Ноември 2021г.
Максимално допустима стохастична грешка:
+/- 1.5%

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *