Соломон Паси се връща в политиката. НДСВ се възроди на конгрес днес и се юрва на избори да спасява България

България отблизо

НДСВ се завръща в българския политически живот и ще се яви на избори. Деветият конгрес се провежда в същата зала, в която преди 22 г. се заражда царската партия – в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи.  На форума ще бъде приета нова програма и устав, както и ще бъде избрано ново партийно ръководство.

Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ каза, че събирането им в събота показва само едно: „Искаме пак да вървим заедно напред. Ще се поучим от грешките си, ще развием партийната си мрежа в страната“. По думите му младите хора са надеждата и НДСВ ще подкрепя участието им в социалния и икономическия живот.

„На този етап можем да кажем – стремим се към центъра на политическия спектър. С този конгрес и нова програма НДСВ тръгва към избори. НДСВ продължава с нова надежда, перспектива и сила“, каза още той.

Съпредседателят на НДСВ Съби Давидов отбеляза: „Залата е пълна и се притесняваме, че някой ще остане без място“. Той посочи, че конгресът може да се направи и в „Арена Армеец“ и всички места отново да бъдат заети.

Соломон Паси подчерта, че НДСВ е партията, която е най-резултатна.

“След нас не успяха да вкарат България в Шенген и еврозоната, нещо, което ние завещахме. 15-16 години никой не можа да се справи с тези задачи. След 22 години целите трябва да са по-големи”, категоричен е той. По думите ми това, към което НДСВ трябва да се стреми е влизане на България в Г-40. Той добави бих кандидатствал с мотото „професионализмът се завръща“

Конгресът на партията се случи без участието на Симеон Сакскобургготски. Той беше изпратил поздравителен адрес на НДСВ.

Tagged

1 thought on “Соломон Паси се връща в политиката. НДСВ се възроди на конгрес днес и се юрва на избори да спасява България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *