Слави бесен: Искат да смачкат Петър Илиев, за да ми натрият носа!

България отблизо

Политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, написа Слави Трифонов в социалната мрежа. Повод за изявлението му е книгата на Петър Илиев и искането на информация от “Национална полиция” за евентуално плагиатство.

„Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност.

Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.
Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти, или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек, заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.“, пише Слави във Фейсбук.

Вчера се появиха твърдения, че Петър Илиев е преиздал книгата си, но с 80 страници по-малко от първоначалния й вариант. За тези 80 страници се твърдеше, че били преписани от труд на преподавателя по конституционно право в Софийския университет Наталия Киселова, пише Днес.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *