Сачева: Борисов няма да подаде оставка, защото работи за хората и народът го иска!

България отблизо

Как така ще искат оставката на Борисов? Кой е недоволен от него? Той работи за България денонощно, каза Сачева. И посочи какво се случва в нейното министерство.

„Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година – повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна година. По повод антиковидмерките, те са необходими – добавката от 50 лева за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката криза, имат нужда от здравна профилактика“, това поясни министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя подчерта, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради факта, че има пенсионери, пенсионирали се при различни условия и правила.

„Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за следващите правителства. Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми.

Реалните проблеми са тези – хората имат нужда от допълнителни доходи“, разкри Сачева, цитирана от БНР. „Новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет“, каза още социалната минитърка. Сачева посочи, че са заложени общо 214 млн. лева по Закона за личната помощ и 85 млн. лева по Закона за социалните услуги: „Увеличаваме и възнагражденията за личните асистенти. Правим всичко възможно за намиране на баланс между онези хора с увреждания, които държат на Закона за личната помощ, и на онези, за които Законът за социалните услуги също е важен. Очаква се около 80 000 души да бъдат обхванати от услугата „личен асистент“.

Оставка на Борисов искат само враговете му, а те са от малки партийки, които искат да влязат в парламента и други формации, които се стремят към властта, добави социалният министър.

Tagged

3 thoughts on “Сачева: Борисов няма да подаде оставка, защото работи за хората и народът го иска!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *