Разкриха още една касичка на ГЕРБ! Вижте откъде са ринали пари с лопати!

България отблизо
Категорично има мафия в българския спорт. Тази същата, която дълги години владееше държавата, неминуемо е контролирала и огромни ресурси в българския спорт. До момента! От тук нататък започваме процедура по изчистване по всички направления – търговски дружества, Български спортен тотализатор, само министерство на спорта и неговите ресурси, администрация. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в ефира на bTV.

„За обществото не бива да е тайна, че Българският спортен тотализатор е партийна касичка и то не на една партия. Използван е, за да запълва медиен, финансов комфорт по време и преди избори, също и бизнес комфорт“, обясни той, като не назова конкретно кои партии има предвид.

 

„Не съм сменил още ръководството на тотализатора, не знам още в детайли. Директно финансиране на политически партии не може да се извършва, но чрез обръчи от фирми може да се насочват пари към партии. След като новото ръководство влезе в управлението ще има пресконференция“, каза още Радостин Василев.

 

„Двама от членовете на тотото са лични партньори на карти на бившия премиер Бойко Борисов. Това е доста сериозна политизация. Когато назначих ръководството на тотализатора, аз се вълнувах първо от тяхната експертиза. Бъдещият изпълнителен директор не се е занимавал с политика, човек, който има смелост, за да поеме тотализатора. На срещата Йолов каза, че не иска да застане до министъра, защото политическата му принадлежност е ГЕРБ“, обясни министърът.

 

От думите му стана ясно, че с повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 големи инфраструктурни проекта.

 

„В централен бюджет тази година ще бъдат предвидени още 100 млн. лева за инфраструктурни проекти, свързани със спорта, което прави повече от 100% увеличение за бюджета за спорт. С Асен Василев сме го уточнили. Тези още 100 млн. лева през юни, ако се наложи, ще „светнат“, за да ги видят всички граждани. 15 млн. лева са за залата в Бургас. Тя трябва да бъде завършена, но не преди да минат всички институции у нас и да видят защо е „глътнала“ 65 млн. лева. Останалите 2 млн. лева, които остават, са за проектиране на два проекта с обща стойност стотици милиони“, обясни Василев.

 

Той уточни още, че е изгладил отношенията с президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева и Радостин Василев влязоха в словесна престрелка преди дни заради финансирането на федерацията, а след разговори декларираха, че ще продължат да работят заедно.

 

„Думата „комфорт“ беше използвана от мен по повод срещата с федерациите, които са от Първа категория – олимпийските федерации и колективните спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която каза, че нейната федерация не се е ползвала с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е свързано с резултатите, които постига. Това е обективен критерии и ние не можем да го отречем в никакъв случай. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт. Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани и на фона на останали федерации за спортове, които са традиционни, комфортът е много голям там. Аз не вярвам тя да се определя като „сервилен лакей на мафията“. Не съм имал нея предвид. Кранчетата спират. Рязко, а не поетапно“, категоричен бе министърът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *