Радев към социалистите: Няма да ви предам! България има нужда от държавници, а не партийци!

България отблизо

Стотици столични социалисти дойдоха днес на срещата на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова в един от софийските паркове. Първи на сцената се качиха лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на столичната организация Калоян Паргов и кандидат-депутатите на „БСП за България“ в трите избирателни района в София.

Днес е време за държавници, не за партийци, заяви лидерът на левицата, която е и водач на листата на БСП в 25 МИР.

За социална справедливост, победа на почтеността и честността призова от своя страна Калоян Паргов. И напомни, че БСП е партия, за която всеки е важен.

Важно е да чуем гласа на почтените, на лявомислещите хора в България, заяви в речта си президентът Румен Радев. Той благодари за подкрепата на членовете и симпатизантите на БСП. И подчерта, че пет години е заедно със силен и стойностен човек – г-жа Йотова, член на БСП.

 Време е за борба. Имаме само един път пред нас – победа!, заяви още Румен Радев.

Ако успеем да доминираме в следващия парламент, ще положим грижи най-вече за тези, които са уязвими и могат трудно да се грижат за себе си. Имаме конкретни цели – не трябва да има нито един пенсионер по линията на бедност да се чуди как да си плати тока и дървата; нито една майка, която да не може да се грижи пълноценно за децата си; не трябва да има нито едно дете, които гладува, студува и не може да учи, играе, а камо ли да няма място в детска градина или ясла; не трябва да има семейства, живеещи на тъмно, на студено, в недоимък. Това е БСП – пария на левите хора, за която всеки е важен и никой няма да остане зад борда на социалната справедливост, подчерта в стъпителното си слово Калоян Паргов.

Призивът му бе за активно гласуване на 14 ноември с номер 33 за листите на БСП и с номер 6 за двойката Радев-Йотова.

В този хаос има една институция, която се доказа като остров на стабилност – президентската. Не позицията и институцията правят хората, а хората в нея я изпълват със съдържание. Това са ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Да дадем ясен знак, че БСП подкрепя двойката Радев – Йотова. БСП подкрепя тях не защото иска дивидент или години свои цели, а от цялото си сърце Присъствието им е знак към нас, че те не са забравили БСП, категоричен бе Калоян Паргов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *