Радев: Конституцията на управляващите приключи още по-срамно, отколкото започна. Те пак излъгаха народа и продължават да лъжат

България отблизо

Конституцията на управляващите приключи още по-срамно, отколкото започна. Това каза президентът Румен Радев.

 

„Фарсът, който се изигра, е едно от най-грозните посегателства върху конституционализма в историята на България. Премиерът използва Конституцията единствено да спечели още някой месец на власт с една цел – те да правят изборите по тяхната система. Но това, което става в българския парламент, подходът към Конституцията, това е скандал“, каза още Радев.

„От правителството и експертите разбрахме, че няма нужда от никакви мерки и в същия ден разбрахме, че трябва много строги мерки. Въпросът е на баланс. Когато се налагат строги ограничения, които изискват здравните експерти, трябва в този пакет да се залагат съответните социални и икономически мерки, а не когато изведнъж решиш да налагаш строги здравни мерки, тогава да започваш да мислиш каква социална и икономическа подкрепа ще дадеш“, добави Радев относно мерките.

Бюджетът е разоряващ и неговата философия е „след мен и потоп“, каза президентът по актуалната тема за Бюджет 2021.

 

„Бюджетът не само, че не е реалистичен, но и е вече неадекватен на текущите реалности. Да не говорим за предизвикателствата, които ни очакват през 2021 година. Ако сравните подходът на българското правителство към тези предизвикателства с подхода в другите държави, ще си отговорите на въпроса защо ние сме на последно място в Европа и защо тази разлика между нас и другите държави продължава да расте“, посочи президентът.

„Следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и социални напрежения, защото приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени. Този бюджет ни въвлича във все повече държавни дългове при все по-неконкурентна икономика“, подчерта Радев .

Той каза, че няма, случай президент да наложи вето на бюджета, но управляващите трябва да мисли какво ще стане със страната след тяхното управление.

Tagged

1 thought on “Радев: Конституцията на управляващите приключи още по-срамно, отколкото започна. Те пак излъгаха народа и продължават да лъжат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *