Проф. Витанов с революционен съвет: Не се прецаквайте да се разболявате сега. Изчакайте до пролетта!

България отблизо

Математикът към Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на Нова тв прогнозира, че до края на ноември болните от коронавирус у нас ще са 79 000.

По думите му обаче премиерът Бойко Борисов няма да затвори страната, както виждаме, че се случва в редица европейски държави.

„Не се прецаквай, не се минавай, прецакай вируса“, отсече Витанов като препоръка към хората. „По добре е да си здрав, не се прецаквайте да се разболявате сега. 70% ще го прекарате наистина“, призна той и се обърна към аудиторията: „Не се минавайте да се разболявате сега, защото болниците са препълнени, ако искате да се разболеете, отложете го за напролет. Тогава ще има повече места в болниците, по-добри лекарства и ваксина. Нека вирусът да мре яко, не ние“, каза той.

„Няма кой да ви пази, хора, помислете вие за себе си. Няма кой да ви пази. Хората от щаба правят каквото могат. Лекарите са храбри хора и не се смущават лесно“, смята Витанов. „Всички на първа линия заслужават благодарност. Ще спечелим позиционната война срещу коронавируса”, завърши Витанов.

Много силни и много странни думи.

Как да се стискаме и да не се разболяваме?

Как да се крием от вируса, освен да се окопаем по села и паланки, или направо в землянки?

Има ли човек, който да може да прекъсне контактите с всеки и всичко и да си наляга парцалите до пролетта, а после смело да излезе и да срещне вируса с широко отворени обятия, понеже пък трябва да го изкара? За да влезе в математически модел и да даде своя принос към пандемията?

И да се изпокрием кой ще работи?

Съответно какво ще ядем?

И как да се разболяваме по поръчка, за да не натоварим системата?

График ще ни пуснете ли от правителството, или да се организираме сами?

Или да се уверим за кой ли път, че президентът каза истината.

Каква е тя, вижте ТУК

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов с революционен съвет: Не се прецаквайте да се разболявате сега. Изчакайте до пролетта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *