Проф. Витанов с неочакван анализ. Вижте колко ще продължи войната в Украйна, кой ще спечели и кой лъже

Свят

Проф. Витанов направи поредния си математически модел за войната в Украйна.

1. Войната няма да е кратка. Не е, както виждате и това лесно можеше да се предвиди. Ама съм бил казал в началото, че с Харков Русия щяла да стане империя. Аз си държа на думите. Да ,казах го, драги ми рецензенти, които една свястна прогноза не може да направите, а все гледате да напишете някоя рецензийка какъв некадърен бил Витанов и какви глупости говорел. Защо си губите времето с тези писания? Защото разни комплекси ви боцкат отзад и не можете да се владеете. Затова.

2. Руската групировка войски няма численост да обкръжи ефективно Киев. Руската групировка войски няма численост да държи цяла Украйна в окупирано състояние. Поради което руските цели изначално са били други. Какви – завземане на Донбас и източна Украйна, отрязване на достъпа на Украйна до море.

Писах ви, че бойните действия около Киев са за парлама, писах ви, че преговорите са за парлама. Ето, виждате с очите си, така е. Очаквах, че основният театър на военните действия ще е в Южна и Източна Украйна. Ето, гледайте с очите си.

5. Мариупол падна. Украинските загуби там никак не са малки.

Не пишем за това. Доста военнопленници ще има. Сражението при Краматорската дъга полека започва. От Изюм като се тръгне, следващата цел е Славянск, а също и Северодонецк.

Следва Краматорск. Разбрахме се вече, че в украинската армия няма генерали от ранга на Манщайн. Украинската групировка ще стои покрай Краматорск. Със съответните кървави последствия.

Съдбата на източна Украйна ще се реши там. Ама там украинците щели да начукат канчето на проскубаната баба Меца. Тъй, тъй и после като се юрнат, за 9-ти май ще превземат Москва и парад на победата на Червения площад ще направят. На хубави наркотици сте тези, които разправяте такива неща. Истината ще бъде грозна както винаги. Изтрезнейте и ще ви я кажа.

6. Техническото пречупване – за това се разбрахме, че ще говорим в средата на април. В Украйна не остана читава петролна рафинерия. Значи скоро танковете няма да могат да се движат.

Тоест, няма да могат да се преместят, ако бъдат открити. Зенитните установки на украинската армия се вадят методично от строя. Най-голямата грешка ще бъде, отслабената украинска армия да се върже в битки на голо поле. Шансът им е да стоят окопани в градовете. И да се надяват, че руснаците няма да използват най-големокалибрените си оръжия, че тогава наистина ще стане мазало.

7. Психическото пречупване.

Гигантски крясъци имаше за това, което написах вчера за Буча. Мъчим се да надуем пропагандния балон. Сребреница? Къде са 7-те хиляди трупа? От моя гледна точка – изключително нескопосан фейк. Ще го повеят, повеят и като видят, че за нищо не става, ще го изоставят.

Идеята е в правилна посока – руските зверове ни избиват, но реализацията е тотално аматьорска. Всеки сериозен аналитик ще ви го каже.

Интересното е, че по част от труповете има бели ленти. Симпатизанти на руснаците значи. Което повдига един интересен въпрос. И понеже отговорът на този въпрос трябва да се замота, случаят Буча ще бъде заметен под килима. Гледайте. И не се ловете на пропагандни трикове.

Помнете Бисмарк относно лъжата и войната.

Засилваща се разруха в Украйна кара тамошните пропагандисти за използват все по-озъбени пропагандни методи. Руски зверове, милиони унищожени руски танкове, могъщи контраофанзиви. И това ще се влошава. Руснаците няма нужда да използват още такива пропагандни методи.

Войната е извън Русия, те трябва да държат руското население в подходящо ментално състояние, което и правят.

Всекидневното показване на видеа с унищожаване на украинска бойна техника полека подрива украинския боен дух. Ако успеят да разбият украинската Краматорска групировка, бойният дух на украинската армия ще замине съвсем, поне в източната част на Украйна.

Това е положението. Какво ще стане ,ще видим съвсем скоро.

8. По фронтовете. Подготовката за сражението при Караторрската дъра приключи. То започва с боеве за Северодонецк и Словянск. Руснаците ще се опитат да котелират краматорската украинска групировка, така, че се очакват големи боеве в пространството между Краматорсдк, Запорожие и Днепропетровск. Бонусът за руснаците от спечелването на Краматорското сражение ви е ясен – Харков.

Както знаете, моето мнение е, че битките по другите фронтове са за парлама, преговорите също са за парлама. Докато не свърши сражението при Краматорската дъга. Това си мисля аз.

Може да съм грозен и глупав, но досега добре предвиждам какво ще правят руснаците. Веднага обаче си посипвам главата с пепел – не съм юрдек с красиви пера, не мога да крякам мощно и не пиша рецензии в Ганковото кафене, гледайки отражението си в поточето да кафенето и псувайки Витанов, че разваля менталния кеф от хубавата гледка на собствения рецензентски образ в поточето.

Това е положението. Чакаме да видим какво ще стане.

И докато чакаме и гледаме – помним Бисмарк. Дето не знаел, как да върне мечката в бърлогата и че войната било едно от трите събития, дето най-много се лъжело.

Иначе, войната си е гадна работа. И помнете следното – каквито и пропагандни трикове да се правят, накрая ще трябва да се отговаря на въпроса – защо изкарахте мечката от бърлогата? Това няма как да се замете под килима. Знаете, че съм силно учуден от аматьорското ниво на пропагандата в тази война. Но какво да се прави, светът е голям и изненади дебнат отвсякъде.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *