”Продължаваме промяната”, ДБ и ”Изправи се.БГ!” подписват коалиционно споразумение преди вота, да му мисли ГЕРБ!

България отблизо
Коалиционно споразумение още преди изборите подписват ”Продължаваме промяната”, ”Демократична България” и ”Изправи се.БГ! Ние идваме”. Причината – гражданите да не се чудят какво ще се случи след изборите. Това заяви в ефира на bTV бившият икономически министър в служебния кабинет на Стефан Янев Кирил Петков.

Проектът „Продължаваме промяната“ бързо печели симпатиите и доверието на избирателите, показват социологическите проучвания. Според последния сондаж на „Галъп“ формацията на Кирил Петков и Асен Василев дори се нарежда като втора политическа сила. Проектът на „дуото от Харвард“ обаче отказа да се яви на избори заедно с най-логичните си партньори в лицето на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“, въпреки протегнатата към тях ръка. Остана отворена за преговори, а анализатори и социолози започнаха сметки от чий електорат ще дръпне „Продължаваме промяната“ по пътя си към следващото Народно събрание.

 

Под въпрос е и с кои формации ще седне на масата за преговори политическата партия.

 

Петков посочи още, че „Продължаваме промяната“ не се ръководи от его и за постове няма да настоява. Вижда добър правосъден министър в лицето на някой, излъчен от „Демократична България“, защото обединението мисли по темата от дълго време и има голям капацитет. Социален министър пък е възможно да бъде излъчен от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Мотивът – формацията има ляв и силен фокус върху социалните дейности. Бъдещ транспортен министър би бил от „Продължаваме промяната“. Вече е ясно, че става дума за шефът на куриерската фирма „ЕКОНТ“.

 

Петков обаче посочи – „Продължаваме промяната“ подкрепя Румен Радев за президент. Лозан Панов, шефът на Върховния касационен съд би бил добър главен прокурор.

 

Въпросът с канадското гражданство също продължава да стои на дневен ред. Петков е категоричен – датата на неговото волеизявление е датата, в която той се е отказал от гражданството си. Останалото е въпрос на административна процедура на друга държава. Бившият икономически министър очаква решението на Конституционния съд, където ще представи и всички необходими документи.

 

„Да, плашат ме с някакви до 3 г. затвор, но не се плаша. Продължаваме промяната и няма какво да ни спре. Ако КС се произнесе, че съм с двойно гражданство, ще приема тяхното становище. Това, че на 20 август е завършена процедурата доказва, че съм подал информация април. Не чувствам виновност в себе си. Направил съм всичко. Не, няма да поема отговорност. Пред себе си вярвам, се съм направил всичко“, категоричен бе Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *