Президентът Румен Радев: През 2020 доверието в правителството рухна. Трябва ни ново правителство, в което хората вярват!

България отблизо
2020 година бе година на българското събуждане. Доверието в правителството рухна. Хората излязоха на улицата с ”Мутри вън!”. Това заяви президентът Румен Радев.

”Измина година на бурни и драматични събития, които ускориха хода на обществено-политическите промени у нас. В тази турбулентна година президентската институция продължи да отстоява интересите на българите. Да бъде коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма. Да задава дневен ред по важни теми, да обединява около значими каузи”, заяви още Радев на извънредна конференция, в която отчете направеното от президенството през изминалата година.

 

 

По думите на Радев действителността налага да има институции с ясни приоритети и предвидимост в своите действия, служещи на хората и закона.

 

„Само ще маркирам щрихи от изминалата година и ще насоча фокуса върху приоритетите през настоящата. Както знаете, още в началото на миналата година снех доверие от правителството. Това бе акт на политическа отговорност срещу острата криза в управлението, корупцията и разхищенията, разпада на държавността и организираното настъпление срещу гражданските свободи“, каза още Радев.

Затова ще се кандидатирам за втори мандат и ще търся доверието на обикновените български граждани, които са потърпевши от управлението на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

Ще търся начин България да стане по-справедлива държава, в която правителството ще работи за своя народ, а не за собствените си благини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *