Президентът Радев: Време е да си върнем държавата и свободата!

България отблизо
Настана време да сбъднем мечтаната република на Левски. Да е чиста и свята е идеал, цел, хоризонт. Него едва ли ще стигнем, но към него винаги ще вървим. Защото това е нашият дълг като българи, за да можем тук да сбъдваме мечтите си, тук да растат децата ни.
Това заяви президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на 184-ата годишнина от рождението на Васил Левски в Карлово.

Той подчерта, че не са достатъчни само видимите почести.

 

„Дълги години времето нас обръщаше, търпяхме, понасяхме, приспособявахме се, оцелявахме, примирявахме се. Емигрирахме и се завръщахме, за да си тръгнем отново. Дълги години отбелязвахме Апостола като герой от историческия ни епос. Като непостижим еталон. Сега съзряваме, презряхме примирението си  и вече много българи разбраха, че дела трябват, а не думи. Че твърде дълго времето нас обръщаше. Настана моментът ние да обърнем времето. Всеки според силите си да вземе участие в общото ни дело да си върнем държавата. Да установим закона, който пази свободата, да отстояваме свободата, без която няма достойнство. Свободата да сбъдваме мечтите си тук в Родината, а не да ги гоним далеч зад граница“, каза още държавният глава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *