Преговорите в Женева: Русия категорично няма отстъпва пред САЩ

България отблизо
Русия няма да прави никакви отстъпки под американски натиск тази седмица на преговорите за украинската криза и няма да отстъпи от своите искания от Запада за гаранции в сферата на сигурността. Това съобщи официален Кремъл, предава БТА, позовавайки се на агенция РИА Новости.

Освен това Русия предупреди, че има риск преговорите да приключат бързо. Те ще се проведат в Женева, Брюксел и Виена, но РИА цитира заместник-външния министър Сергей Рябков, който казва, че е напълно възможно дипломатическите усилия внезапно да приключат и след една среща.

 

„Не мога да изключа нищо, това е напълно възможен сценарий… не трябва да има илюзии по този въпрос“, каза той. „Разбира се ние няма да направим никакви отстъпки под натиск и под заплахи, които постоянно се отправят от западните участници в предстоящите преговори“, каза още Рябков.

 

Междувременно източник от Белия дом разкри, че Вашингтон може да включи Русия към Иран, Северна Корея, Куба и Сирия в списъка на страните, които попадат под най-строгите експортни ограничения, съобщиха Асошиейтед прес и Bloomberg.

 

Руската делегация вече е в Женева. В състава й влизат представители на министерството на външните работи и министерството на отбраната. Делегацията се оглавява от Рябков, а американската дипломация ще бъде представлявана от първия заместник-държавен секретар на САЩ Уенди Шърман. Утре ще бъде основният ден от преговорите, но още тази вечер ще се проведе така наречена „предварителна част“ от разговорите.

 

Русия поиска гаранции за своята сигурност, като писмен ангажимент, че Северноатлантическият алианс няма да се разширява повече на изток, включително с Украйна. Западът вече отхвърли тези нейни условия.

Tagged

1 thought on “Преговорите в Женева: Русия категорично няма отстъпва пред САЩ

  1. Този Плявнилиев,кой иска неговото мнениеБойко Борисов го сравняваше с магаре на изборите за праезидент,а той сакаш го вълш дъжд и се есмаахваше кото невиждащ и не чуващ! гюГлавното да бъде Президент,макар и под чехъл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *