Последен напън на Борисов: Призовавам Радев на съд! Той докара машините, за да фалшифицира изборите!

България отблизо

ГЕРБ с извънредно изявление от централата на партията за акциите на МВР под ръководството на Бойко Рашков, което репресира из цялата страна и привиква на разпити, задържа и тероризира членове, симпатизанти и кметове от ГЕРБ.

„Уважаеми колеги, от няколко месеца чуваме колко е важно да има избори, организирани от ново правителство. Колко съм бил наивен! Колко съм бил наивен!

Оказа се, че правителството може да има пряко участие в изборния процес чрез МВР и не като защита политическите права на граждани, а като инструмент за „респект“ и разправа с политическите противници“, отбеляза в началото на брифинга Томислав Дончев.

Той показа снимки, на които ясно се вижда как бус стои до шатра на ГЕРБ с цел сплашване.

 

Тома Биков на свой ред даде примери с обиски, задържане и тормоз над кметове на ГЕРБ, кандидати на ГЕРБ и симпатизанти на партията. Случаите са от Търговище, Шумен, Тутракан, Костинброд, Козлодуй.

„Случаите са стотици – при които има полицейски произвол, директно координиран от Бойко Рашков. Ние няма да спрем това, което правим. Големият проблем е, че изборите в България вече са опорочени – от Бойко Рашков, който действа под ръководството на Румен Радев“, заяви Биков.

„Това, което прави Румен Радев в момента – демонтира демокрацията, защото знае, че по никакъв друг начин не може да спечели избори – освен да праща главорези като Рашков да върши безчинства“, допълни той. 

Ако някой не знае как е изглеждал превратът на 9 септември 1944 г., сега може да го види. Защото така действат комунистите и болшевиките, предупреди от своя страна Даниел Митов.

Даниел Митов заяви, че ще бъде сезирана ОССЕ за противоконституционните действия на служебния кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе на брифинга и се извини за закъснението, което се наложило поради срещата му с Пленкович.

Той благодари за мощната подкрепа от европейските лидери.

Борисов изказа личните си благодарности за премиера на Бавария, генералния секретар на ЕНП Лопес, председателят на групата Вебер, от държавата-председател на Съвета на ЕС.

„Така че не им обръщайте внимание! Уважаемите журналисти ни питаха – не ви ли е страх? Питаха ни, защото знаеха какво се задава. След нас ще дойдат за вас – така управляваха комунистите.

Гарван гарвану око не вади! Стават смешни! Аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било министър. Аз не съм.

Всеки ден предизборният щаб на кандидат-президента Радев се изказва срещу една партия!“, отбеляза той.

Борисов изтъкна, че най-важната оценка за него и ГЕРБ е тази на ЕНП.

Той се възмути от наглите твърдения, че са били подслушвани. „После ядохме хора, после идваха да ни разпитват. Аз никога не съм се крил зад имунитет! И сега продължават да говорят как сме купували гласове!

Ние една стотинка не сме взели – виждате – пълни зали, хиляди хора. Те се борят сега за „равен мач“ или да ни бият с един-двама депутати. Коя друга партия беше така поздравена, коя получи такава подкрепа? За да ни маскари европейската следствена служба…“, заяви Борисов.

„И аз призовавам Радев на процес! Заради машините, които докараха и заради флашките“, подчерта той.

„Колкото повече ни пресират – пак ще го кажа на футболен език – когато една партия я притискат от всички по най-безобразен начин, тя ще стане партия на народа. Запомнете ми думата – след два месеца ще ви поканя. Те няма да се спрат! Ние си изкарахме пълен мандат! Каква оставка сме ви дали?!

Желая ви да сте живи и здрави. И в неделя, въпреки хаоса, който ще причинят, вероятно това им е целта, да отидем да гласуваме. По социализма имаше квота за ОФ-то и БЗНС-то, всички други гласуваха за БКП. Ето това искат да направят сега. Но така явно им е най-добре – еднолично управление.

Tagged

1 thought on “Последен напън на Борисов: Призовавам Радев на съд! Той докара машините, за да фалшифицира изборите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *