Политолог взриви ефира за конфликта Радев – Петков

България отблизо

„Имам информация, че Кирил Петков възнамерява да вдигне българското вето за Република Северна Македония преди пакетът 4+1 да бъде напълно реализиран. Той по-скоро иска да прескочи проблема, а не да го реши. Никой български министър-председател не си е позволявал да прескочи Северна Македония“.

Това разкри пред „Алтернативата“ политологът Слави Василев, който традиционно се припокрива с тезите на президентството и ги брани в медиите.

 

„Поведението на министър-председателя вдъхва известни колебания, дори и в най-подкрепящите го хора.

Пропуквания между Румен Радев и Кирил Петков няма, има събуждане от сладкия сън. По време на цялата кампания подкрепях Петков и „Продължаваме Промяната“.

Правих го с впечатлението, че те ще бъдат по-добрият отбор от Борисов и компания.

Само че да управляваш една държава се изисква компетентност, хора, прагматично поведение и по-малко самочувствие за сметка на много повече реално съдържание и капацитет“, коментира той и определи положението като сложно.

Според него държавният глава не преживява тежко отстраняването на Николай Павлов от „Булгаргаз“:

„Президентът маркира на премиера, че не е редно български министър-председател от трибуната на Министерски съвет да казва, че ще бъдат повдигнати еди-какви си обвинения.

Това е причината за коментара на Румен Радев. Бившият министър-председател Бойко Борисов също много дълго време раздаваше правосъдие от джипката и от фотьойла в Министерски съвет“, припомни Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *