Парламентът наложи мораториум върху сделките и назначенията на „Борисов 3“, Тома Биков избесня

България отблизо

Народното събрание прие налагане на мораториум върху договорите и назначенията на отиващия си кабинет „Борисов 3“ – включително сделките с движимо и недвижимо имущество на ведомствата. Групата на ГЕРБ-СДС присъстваше в залата по време на вота, но не взе участие в него.

Прието беше обаче предложение на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев да се забранят всички възможни продажби на имущество от министерствата въпреки коментара на председателя на 45 Народно събрание Ива Митева, че идеята му звучи като „шега“.

Последва мигновена реакция от Тома Биков:

Пред страната има изключително важни предизвикателства. Ще ви припомня, че се намираме в здравна криза, в икономически затруднения, в социални затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство, кой ще участва в това правителство, къде се водят тези преговори, на база програми ли са?

Предлагате ли нещо да се случи освен глупости и неадекватни изпълнения в тази зала. Предлагате ли някакви икономически мерки. Предлагате ли някакви социални мерки, които да бъдат реалистични“, попита Тома Биков.

Tagged

2 thoughts on “Парламентът наложи мораториум върху сделките и назначенията на „Борисов 3“, Тома Биков избесня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *