От последните минути: Секнаха мерака на Станка, няма да прекръстват улици и градове в България и няма да се веят чужди флагове!

България отблизо

Областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, блокира решението на Столичния общински съвет за именуване на алея „Героите на Украйна“ пред руското посолство и площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов. Кючуков връща на Столичния общински съвет решенията за именуване, както и решението за издигане на знамето на Украйна на сградата на Столична община на ул. „Московска“ 33 до приключването на войната.

Според Кючуков решенията на столичните съветници са незаконосъобразни. Иван Кючуков зае поста от квотата на „Има такъв народ“ От прессъобщението до медиите не става ясно какви са нарушенията му, а на телефоните за контакт на областната управа дават „свободно“. Според биографията му Иван Кючюков е „машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.“

Ето и оригиналното прессъобщение на Областната управа:

„Областния управител на областна администрация област София – Иван Кючуков във връзка осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация, издаде заповеди, с които връща Решенията на Столичния общински съвет, за даване на разрешения за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ № 33 до прекратяване на войната и наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна“, както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“.“

Припомняме, че ОбС на София гласува да се преименува улица на „Героите на Украйна“ и да се развее украинското знаме пред Столична община.

Дъщерята на президента Желю Желев Станка отиде и по-далеч.


Тя внесе подписка в Столичната община и до премиера Кирил Петков с искане, докато бъде преместен, паметникът да се прекръсти на „Слава на Украйна“.

Станка Желева заяви, че проблемът с паметника е на лице от много години, като подчерта множеството опити той да бъде премахнат. Тя заяви, че в момента монумента е нетърпим, най-вече заради надписа му. От какво е освободила съветската армия България, запита тя? И отговори – освободила ни е от демокрация и от политически и интелектуален елит.

Станка Желева предлага докато паметника бъде преместен да се преименува на „Слава на Украйна“, както и да се смени надписа, който да гласи „Слава на украинските армия и народ, защитници на демокрацията в Европа“.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Секнаха мерака на Станка, няма да прекръстват улици и градове в България и няма да се веят чужди флагове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *