От последните минути! Луд скандал в Парламента! Хванаха Петков на къс пас, той се вбеси

България отблизо

„Потвърждавам думите си – цената е по-ниска от тази, която купувахме от „Газпром“ и директно ще бъде доставена от американска компания – без посредник“, това заяви премиерът Кирил Петков в Народното събрание.

Депутатът Жечо Станков от ГЕРБ-СДС попита каква ще бъде цената и как въпросните два кораба с газ, договорен от САЩ, ще бъдат внедрени у нас.

 

„Това, че не сте открили начин как тези кораби да бъдат вкарани в газовата ни система… то значи че нямате необходимата информация. Ще ви я дам“, отвърна му премиерът.

Освен това Петков допълни: „Мога да уверя всички, че двата кораба ще бъдат вкарани в енергийната система на цена под тази на „Газпром“, но отново не каза каква точно е цената.

Станков го репликира, че само защото е отишъл до Одрин и е видял, че паламудът е по-евтин там, то това не значи, че и тук ще е на същата цена – правейки асоциация с американския газ.

„Наистина признавам, че нямам никаква идея за паламуда в Турция. Съжалявам!

Но това, което искам да ви уверя е, че всъщност през цялото време се опитваше да ни се казва през годините, че нямаме диверсификация, защото газовата връзка с Гърция не е направена. Е, ние сега ще докажем, че диверсификация я е нямало не защото не е могло, а защото е нямало желание за това“, отвърна Петков.

„Това, което стана ясно на всички партньори в Европейския съюз (ЕС) и НАТО, че един от основните инструменти на руската външна политика е използването на корупция. През корупция режимът на Путин успява да влияе на чужди държави и чужди правителства.

 

Нека го кажа така – да построиш Руски поток и дадеш толкова много пари… ясно всички са били в тази корупционно мотивирана схема.

Единственото, което аз знам е, че когато се срещнах с US Treasuryте (Министерство на финансите на САЩ) споделиха, че Магнитски като прилагане в чужда държава е най-мащабен в България в този момент и един от тримата души в този списък е г-н Делян Пееевски. Там специално казаха неговото име като един от тримата, които са на този лист“, заяви Петков на питане, свързано с изказването му за „Южен поток“, което се каза поредния гаф, защото такъв поток няма.

„Колегата Пеевски си е обжалвал изявление за Магнитнски. Явно за Кирил Петков нито Конституцията, нито законите на страна са важни“, това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *