От последните минути: ГЕРБ издадоха как Радев ще свали Кирил Петков

България отблизо

ГЕРБ очаква да има нови „Боянски ливади“, с което правителството на Кирил Петков да приключи своя живот. Това обявиха от партията на Бойко Борисов в своя нарочна позиция по повод вчерашната размяна на реплики между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков.

 

В парламента депутатът Тома Биков обясни: „Очевидно е, че има не просто напрежение. Има конфликт. И този конфликт е от начина, по който бяха направени промените в ръководството на „Булгаргаз“ и изобщо от правенето на тези промени от страна на правителството.

Това, което вчера президентът каза на премиера, беше „не ми пипай хората“, ако трябва да го преведа. Премиерът му каза „не ми се бъркай“. Дотук това е сюжетът.

Според мен е много рано все още да говорим за „Боянски ливади“, както някои коментатори започнаха да говорят, но е въпрос на време „Боянските ливади“ да се състоят и с това настоящото правителство да бъде делегитимирано и да приключи и със своя живот“.

 

На въпрос кой от двамата е прав, Биков отговори: „Аз не съм съдия да кажа кой е прав. Ние споделяме притесненията на г-н Радев, който доста ясно изрази притесненията си, че ще бъдат вкарани посредници между „Булгаргаз“ и „Газпром“ и че там проличава корпоративен интерес – нещо, което, между другото, ние казахме доста преди г-н Радев да го каже вчера“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *