От последните минути: ГЕРБ дадоха ултиматум на Кирил Петков да си ходи

България отблизо

Ще кажете ли „карай да върви, голяма работа“? Това попита Радомир Чолаков от трибуната на НС в декларация за ареста на Борисов, след като припомни хронологията на събитията от миналата седмица. Управляващите си сложили грях на душата, одобрявайки Кирил Петков за премиер, а Чолаков припомни и че министър-председателят излъгал Конституцията – сюжетът за гражданството на Петков от времето, когато беше служебен министър.

Управлението излагало на риск правната и политическа система на страната. Чолаков се спря и на очите на Петков – „очите на човек, който не знае къде се намира“.

Той изрази недоумението си от БСП, ИТН, ДБ, че одобряват властта. Не вярвам, че сте съгласни Кирил Петков да продължава да бъде ваш премиер, изтъкна Чолаков.

За ГЕРБ Кирил Петков не бил вече премиер. Този човек е опасен за държавата, категоричен бе народният представител. Не бъдете негови заложници, спрете го, настоя той.

Бившият вече за ГЕРБ министър Бойко Рашков арестувал по-отвратително и от Цветан Цветанов. Управляващите искали да правят цветановщина, според Чолаков.

България ще бъде правова държава, убеден е той. След като мнозинството не можело, ГЕРБ щели да направят страната ни такава.

ГЕРБ дадоха срок на мнозинството до Великден да се осъзнае и да свали Петков от управлението.

Припомняме, че малко преди това депутатите отхвърлиха искането на опозицията премиерът Кирил Петков да бъде изслушан в парламента.

Днес се очаква Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова да обжалват задържането си под стража пред Административния съд в София.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *