От последната минута: Четворната коалиция поиска оставката на главния прокурор!

България отблизо
Четворната управляваща коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев.
Това е записано в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от ”Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Представителят на ”Продължаване промяната” изреди случаи заради които, според формацията, обвинител номер 1 трябва да напусне поста си.

„Призоваваме Гешев да подаде оставка като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската Прокуратура да осъществява пълноценно конституционните си функции“, се казва в декларацията.

 

Бяха изредени случаи като „Апартментгейт“, този с бившия премиер в резиденция „Бояна“, подслушваните и бити протестиращи на демонстрациите срещу последното правителство на ГЕРБ.

Бяха изтъкнати липсата на контрол и отчетност върху работата на главния прокурор, което според „Продължаваме промяната“ е довело до засилване на корупцията и работа на прокуратурата в интерес на определени кръгове.

Минути по-късно, преди началото на избора на председател на ВКС, Гешев коментира искането за оставката му.

 

„Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС“, заяви обвинител номер 1.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *