Огнян Стефанов с нов разбиващ коментар за задкулисието

България отблизо
Освобождаването на обществото от главния прокурор Иван Гешев и от шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров е въпрос на много кратко бъдеще. Това разкри в предаването „ЕвроДикофф“ журналистът и създател на Фрог Нюз Огнян Стефанов.

„Изключително близки до обкръжението Борисов, Гешев и Цацаров хора вече са предлагали услугите си да разказват какво знаят, вероятно за да спасят себе си“, добави той.

 

„Като излязат данни за корупционни практики, пътят е само един“, категоричен бе Стефанов.

 

„Видях списък с основните 20 фирми, които само за последните 10 месеца от управлението на екипа на Борисов, са усвоили на 4 млрд. и горница. И то само свързани с АМ „Хемус“, разказа още журналистът в коментар за списъка, за който писа преди дни.

 

„Не мога да си обясня как Анастас Герджиков казва: „Мен чекмеджето не ме касае, това не е мое чекмедже“.  Да бе, човек, само че това чекмедже е зад тебе – то те издига, то те лансира, то те пуска чрез лъжи и манипулации в публичното пространство, чрез кражбите на милиарди“, коментира още той.

 

„Какво ще ми говорите, че заплатите на работещите в България или пенсиите на пенсионерите щели да се увеличат с 3,6%, с 4,1% – глупости. Само ако 40-50% от годишната корупция, от този грабеж, се връща към обществото, това означава тройни-четворни пенсии и заплати. Толкова ли българите не могат да проумеят тази проста сметка?“, попита журналистът.

 

„Поведението на Герджиков е другото измерение на мишето поведение – те ме подкрепят, но аз някак ще седя на дистанция. Иначе шеф на Инициативния му комитет е Радомир Чолаков, 1/3 от хората там са от ГЕРБ“, отбеляза Стефанов.

 

„Виждам до Борисов изправени лекари, които имат по 7-8-10 хиляди операции и са спасили стотици хора, извадили са ги буквално от онзи свят, гениални лекари – не мога да го осмисля това нещо. Та това са хора, доказани интелектуално, с професионални качества в чужбина и у нас… Дори и Герджиков. Хора, които са се занимавали с антична литература и са превеждали Аристотел и т.н., заслужават адмирации“, недоумява журналистът.

 

„Някои „медии“ са стигали до 400 хил. лева месечно, че и нагоре, от предишната власт. Като се замислих и си казах, че не са чак толкова много, след като трябва да организират мутри, от София-запад някакви момчета, контрапротести на протестите, трябва да има такива дето да носят агнешки главички, от които да капе кръв, такива, които и мен са ме дебнели, но и не само мен. Всичко това се плаща… Провалът на тези медии е предизвестен от първия миг, в който те са се цанили да обслужват тази власт. Тези хора винаги са залагали на фалша, лъжата и манипулацията, за да са прилепени като ваденка за сандала на Борисов“, коментира още Огнян Стефанов.

 

„Ако имаше един лев преведен и предаден за сайта от тези двама бизнесмени (Васил Божков и Цветан Василев – бел.ред.), щяха да го разнасят като Самарското знаме – ама няма. Обратното обаче – има“, добави той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *