Нинова към Борисов: Внесете руска ваксина, като не можете друга! От какво се страхувате?

България отблизо
БСП внася предложение, с което настоява Народното събрание да задължи правителството за започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина ”Спутник V”. Целта била да се реши проблема с недостиг на ваксини у нас.

Корнелия Нинова даде за пример Унгария, Словения и Израел и други страни, които отдавна  вече са предприели тези мерки. Лидерът на БСП обвини правителството и премира Бойко Борисов, че не се справят със здравната криза с COVID-19 и ваксинацията на населението.

 

„Първият път правителството се скри зад решение на Народното събрание. Поиска от нас да одобрим действия на правителството за сключване на споразумения за покупка на ваксини. Спомняте ли си това решение на парламента, което е от 3 декември 2020 г.?“, попита Нинова.

 

„Тъй като не можем да очакваме премиерът да прояви сега изключителна смелост, поемаме инициативата и внасяме днес в Народното събрание да се търсят допълнителни възможности за България, като настояваме Народното събрание да възложи на българското правителство, да започне двустранни разговори за доставка на ваксината Спутник“, подчерта лидерът на БСП.

 

Тя настоя това да се случи преди разпускането на Народното събрание.

 

„Очакваме от ръководството то да бъде включено спешно в програмата. В обратен случай ще упражним правото си и с подписи ще искаме извънредно заседание по този въпрос“, допълни Корнелия Нинова.

Tagged

2 thoughts on “Нинова към Борисов: Внесете руска ваксина, като не можете друга! От какво се страхувате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *