Нинова категорична: На народа не му трябват избори! Трябва му сигурност, а идва страшна криза!

България отблизо

Виждате какво се задава – ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация. Това заяви в село Орешак, където присъства на храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично“, лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

„Мисля, че днес е ден за молитва за здраве за народа, разум за политиците и стабилност за държавата. Особено в тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам“, каза Нинова, цитирана от БТА.

По думите й, доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим. „Нямам представа защо настъпи този конфликт между ИТН, ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях – не знам.

За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава – ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация“, коментира лидерът на БСП.

Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

Според нея от БСП са имали готовност да предложат служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, президентът обаче е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри.

„Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат“, посочи Корнелия Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *