Назоваха оръжието, свалило 100% от изстреляните ракети на системите HIMARS и MLRS в Украйна

България отблизо

Военният анализатор Евгений Даманцев е споделил мнението си за силните страни на самоходната огнева установка на Зенитно-ракетния комплекс/ЗРК/ „Бук-М3“, съобщават световните издания.

 

Експертът подчерта, че руският ЗРК успешно отблъсква ракетни и артилерийски удари на високоточните реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS и MLRS. Ефективността на това оръжие, според Даманцев, многократно е демонстрирана на практика в района на Мариупол.

По-рано стана известно, че най-новите ЗРК „Бук-М3“ са получили образното название „военен чадър“. Това се дължи на способността му да осигури надеждно прикритие срещу вражески ракетни атаки.

Евгений Даманцев отбелязва, че след разполагането на РСЗО HIMARS на Южния фронт (юли 2022 г.) нито един снаряд GMLRS не е успял да преодолее противоракетната преграда, издигната от системата ЗРК „Бук-М3“ в Мариуполско направление.

Така ЗРК „Бук-М3“ заслужено е получил прозвището си и се доказва като надеждно средство за противоракетна отбрана.

Военните ЗРК „Бук-М3“ са едни от най-модерните и мощни системи за противовъздушна отбрана, способни да осигурят ефективно противодействие на широка гама оръжия за въздушно нападение.

Отблъскването на ракетни и артилерийски удари от високоточни РСЗО HIMARS и MLRS е пример за успешното използване на тази система в бойни условия, което потвърждава нейния висок потенциал и значение за гарантиране на сигурността в зоната на конфликта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *