Надежда Нейнски: Митрофанова да бъде обявена за персона нон-грата! Защо я държим в България да ни облъчва?

България отблизо
Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира изказванията на руския посланик, че не може български чиновници да се изказват за руския посланик: “Г-жа Митрофанова отказа да отиде на среща в МВнР, каквато е обичайната практика в тези ситуации. Тя се държи по безобразен начин за един посланик. Тя се прави, че не разбира, че премиерът на България е избран от българския народ, а тя е чиновник, назначен от президента на РФ”.

Нейнски каза, че Митрофанова нарушава Женевската конвенция, защото показва неуважение към страната, в която се намира.

Според бившия външен министър Митрофанова “нарочно провокира с това поведение”: “Тя трябва да бъде обявена за персона нон-грата, но това трябва да бъде съпроводено с много смели решения – България да даде военна помощ на Украйна. Ние трябва да поискаме съюзници да защитават небето ни”.

Керемедчиев изрази мнение, че посланик Митрофанова е “добре обигран дипломат” като действията ѝ са добре обмислени: “Единствено руските посланици в България си позволяват такъв речник. Това означава, че Митрофанова си позволява да води хибридна война тук”.

По думите му в правителството ни няма достатъчно смелост да изгони руския посланик.

“Нищо чудно утре да кажат, че и нас трябва да освободят заради тези русофили, които не са съгласни с политиката на правителството”, категорична беше Нейнски.

И двамата изразиха мнение, че купувайки горива от Русия, държавата ни на практика финансира войната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *