Мира Радева: Защо ГЕРБ изпуснаха Плевнелиев? Той беше отличен президент и имаше шанс за втори мандат! Има и сега!

България отблизо

Възможен ли е генералски дуел Борисов – Радев  на президентските избори наесен?

На този въпрос Мира Радева, която отдавна беше изчезнала от прожекторите, отговори доста неочаквано.

– Според мен Борисов няма да направи такъв опит. Твърде дълго са го спрягали за президент, но няма да им направи това удоволствие. Борисов иска да си отиде с фанфари, ала и мандатът му още не е приключил. Много често се е измъквал от трудни ситуации, има талант за това.

А и до изборите има време и ситуацията е доста непредвидима и неудобна. Не знам кой би могъл да бъде кандидат на ГЕРБ.

Например ген. Венцислав Мутафчийски вдъхва доверие, имаше много добър имидж. Томислав Дончев  би бил много добър избор, изглежда най-експертният, умее да говори. Винаги съм се възхищавала на начина, по който балансира публичните си изяви. Той е добър контрапункт на Борисов, винаги е много умерен, изглежда много експертно, европейски.

Чудя се защо ГЕРБ изгориха по този направо идиотски начин Росен Плевнелиев. А той продължава да им бъде верен. Съмнявам се, че биха могли да го върнат.

Слави Трифонов може да стане трета сила на парламентарните избори. Той ще изчисти от терена по-дребните партийки като „Воля“ на Марешки, като „Атака“ на Сидеров – всички такива той ще ги обере. Според мен Слави, ако успее да си изиграе картите добре, ще измести от третата позиция ДПС. Това, че той има потенциал, съм го видяла още в началото на 2016 г.  А и референдумът на Трифонов е достатъчно доказателство. Тогава той изпусна възможността, поколеба си, но  в момента е сериозна заявка. Слави има шанс да хване т.нар. плаваща периферия – по-млади, по-националистически настроени, на които са им омръзнали познатите партии. Проучванията дават на формацията на Манолова резултат около 4-те процента, което прави прогнозата за нея изключително трудна. Ще се реши  в последния момент, зависи от кампанията. Много лоша е практиката на нашите партии да правят кампании в последния момент, за да не си изкарват козовете отрано. Смятат, че това е добре за тях, но всъщност е супер зле и прави изборния процес непредвидим, с изненади до последния момент.

Парламентарните избори ще решат нещата

Tagged

2 thoughts on “Мира Радева: Защо ГЕРБ изпуснаха Плевнелиев? Той беше отличен президент и имаше шанс за втори мандат! Има и сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *