Милица Гладнишка: Омръзна ми да ме управляват дебелокожи политици, които запушват устата на народа!

България отблизо
Писмото на творческата гилдия не е първото, а още много артисти искат да добавят имената си към него. Списъкът на подкрепящите протеста артисти се обновява всеки ден.

Това заяви пред БГНЕС актрисата Милица Гладнишка – едно от разпознаваемите лица, положили подписа си под писмото, с което и творците поискаха оставката на правителството. За новината се разбра в четвъртък, а към писмото и вчера се присъединиха представители на изкуството.

 

“Много, много грешки се натрупаха в това управление и те се виждат с просто око – дори при ремонтите на улици, по магистралите”, посочи Гладнишка.

 

Според нея най-фрапиращото е, че в момента ни управляват хора, които доста често показват неграмотност в изказа си, незнание в сферата, в която управляват и пренебрежение към изкуството.

 

“Нашата гилдия винаги е била пренебрегвана от управляващите. Но тъй като сме хора на духа и сме миролюбиви трудно се впускаме в протест, иначе още от първия ден сме на протестите – там сме”, посочи още Гладнишка.

 

“С времето у нашите политици се изгради едно дебелокожие. Те дори не държат на репутацията си – излизат компромати и то сериозни, но те са на принципа „всяко чудо за три дни”, „няма лоша реклама”. Това са страшни неща за морала на един политик, защото ако искаш да управляваш, първо дръж на качественото си управление, докато тук виждаме безхаберие, наглост и хвърляне на обидни думи върху хора, които искат да намерят диалог”, посочи още актрисата.

 

Според Гладнишка гласът на хората в администрацията, в институциите, например, не се чува. Те не могат да кажат критика, те чакат да им се каже „отгоре” какво да правят, защото знаят, че гласът им е глас в пустиня. Познавам хора, които казват „нищо не може да направим”, каза още тя.

 

“България не е бедна страна, а се оказва, че сме най-бедните в Евросъюза. Пари има, но се разпиляват, харчат се излишно, надуват се цени. Не може така”, категорична беше актрисата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *