Математик зове за пълен локдаун в България! Вижте шокиращата му прогноза

България отблизо
В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Рекордът до този момент бе едва 7200 от 13 декември миналата година. Това се случи две седмици след решението за локдаун. През април месец ще минем и 16 хиляди смъртни случаи, показват моделите. Следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти.

Това заяви математикът Петър Велков по Нова телевизия.

 

Според него броят на хоспитализираните у нас също буди притеснение.

 

„Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни, а леталитетът също расте”, добавя математикът.

 

„При този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи ако не се вземат навременни медицински мерки”, заяви Велков.

 

„Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват „Long COVID-19″, което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата“, добави специалистът.

 

Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец.

 

„Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия. В рамките до края на месеца ще стигнем сериозни нива на заболеваемост. Ако мерките не се вземат скоро, неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата. Въпросът е да го направим сега, за да можем после да отворим с по-малки щети“.

Tagged

3 thoughts on “Математик зове за пълен локдаун в България! Вижте шокиращата му прогноза

  1. В България месечно от Естествена смърт умират 8500-9000 Души!? Много ми е Интересно как Ще ги направят 16 000 ??? Освен ако не предизвикат Априлско Въстание!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *