Лавров съветва: Не мислете икономиката на Русия, мислете за оръжията в Украйна

Свят

Външният министър на Русия Сергей Лавров също даде пресконференция след кратката среща с украинския си колега Дмитрий Кулеба в Анталия – среща на която се възлагаха много надежди за спиране на огъня в Украйна и поне за гарантиране на хуманитарни коридори.

Извадки от изявлението на Лавров: 

Руската операция в Украйна върви по план.

Доставките на оръжие за Украйна са опасни и Русия ги възприема като пряка заплаха

С Русия никой не може да говори по този начин.

Световното обществено мнение се манипулира по цял свят от Украйна. А никой не полза другата гледна точка.

Украйна е експериментален инструмент в ръцете на Запада и това е доказано дори и от откритите лаборатории за разработване на биологично оръжие, както и от разположените на територията на Украйна ракети.

Със състоянието на Русия и икономиката й сами ще се справим с нея. „Не ни мислете“, посъветва журналисти също така външният министър на Русия Сергей Лавров.

Лавров коментира и Мариупол и вчерашното нападение над родилен дом и детска болница. Външният министър заяви, че това е една грозна манипулация и още преди месец руските власти са представили информация, че болницата е превзета от подразделението на украинците „Азов“ и от радикали.

Общественото мнение по повод атаката на здравното заведение Лавров определи като „патетични вопли за руските зверства“, които нямат общо с действителността.

Външният министър настоя да се спрат неонацистки батальони в Киев. С това реално той потвърди думите на украинските министър Дмитро Кулеба, че не е договорено спиране на огъня, нито Лавров е поел ангажимент за спазване на режима на тишина за хуманитарните коридори.

Източник: Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *