Кьовеши оцени високо работата на Рашков в МВР, ето какво обсъди с него. Отиват ли престъпниците най-после в затвора?

България отблизо
Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз. Беше изразена готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура.

Това съобщават от Министерството на вътрешните работи след като министър Бойко Рашков и Лаура Кьовеши проведоха работна среща. За разлика от лаконичното съобщение след срещата на европейския главен прокурор с българския главен прокурор, от силовото ведомство са малко по-подробни.

 

Кьовеши и Рашков обсъдили действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура.

 

Става ясно още, че по време на разговорите е дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

 

От българска страна са представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура.

 

„Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност“, пишат още от МВР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.