Кьовеши оцени високо работата на Рашков в МВР, ето какво обсъди с него. Отиват ли престъпниците най-после в затвора?

България отблизо
Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз. Беше изразена готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура.

Това съобщават от Министерството на вътрешните работи след като министър Бойко Рашков и Лаура Кьовеши проведоха работна среща. За разлика от лаконичното съобщение след срещата на европейския главен прокурор с българския главен прокурор, от силовото ведомство са малко по-подробни.

 

Кьовеши и Рашков обсъдили действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура.

 

Става ясно още, че по време на разговорите е дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

 

От българска страна са представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура.

 

„Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност“, пишат още от МВР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *