Костадин Костадинов се закани люто на Генка Шикерова. Вижте какво ще направи с нея другата седмица, като и ако…

България отблизо

Лидерът на „Възраждане“ смята, че е измамен от журналистката Генка Шикерова, защото не му е казала, че работи за „Свободна Европа“. Той заяви, че ще я обяви за чуждестранен агент, когато почне да управлява страната.

Такава ще е съдбата и на други журналисти, които „Възраждане“ решат, че работят в „американски българоезични медии „.

 

Самият Костадинов споделя мнението си в американския Фейсбук, но това са подробности.

Той се чувства огорчен, защото е имал добро мнение за нея.

„Възраждане“ има принципна позиция – не даваме интервюта и не общуваме с жълти медии, както и с такива, водещи се за български, но издържани от САЩ. Само че вчера една журналистка, работеща в такава медия, ни измами доста нагло.

На отворената среща в Благоевград снощи видях Генка Шикерова, за която имах добро мнение и знаех, че работи в българската медия ТВ1. На срещата имаше и други журналисти, които изчакаха тя да приключи, за да могат да зададат въпросите си. Шикерова обаче излезе малко преди края на срещата, което ме озадачи. Като свърши, реших да вляза в профила и във фейсбук, още повече, че сме приятели там (тя ми беше пратила покана за приятелство преди време). Когато разбрах, че работи в жълто-кафявата американска „Свободна Европа“, веднага и написах съобщение. Отговорът е налице.

Няма да коментирам некоректните действия на журналистката. Те са показателни сами по себе си. Просто напомням – когато Възраждане започне да управлява, всички американски българоезични медии ще трябва да се обявят като американски агенти (така, както е според американското законодателство в САЩ, което ще приложим и в България). А след това на всички „независими“ български журналисти, плачещи за свободата на словото у нас, докато междувременно един по един приставаха на американското посолство, ще им се наложи публично да се декларират като американски агенти. Не като журналисти.

Просто нямам думи, за да изразя погнусата и отвращението си…“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.