Кирил Петков с първа реч от трибуната на НС. Всички трябва да продължат с промяната! Иначе ще царуват пак лъжите! Ще позволим ли?

България отблизо
Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а българския народ. Наш дълг е да служим на българския народ – горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. Но за съжаление прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили добри работата. Затова България е изправена пред огромни предизвикателства.

Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в декларация от името на група.

 

„Близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали място за своя дом извън родината. На всеки площад, където се срещахме с нашите избиратели, ни казваха: „Моля ви, върнете ни младите пора обратно“. Тези думи обикновено бяха изричани през сълзи от възрастни, 42% от които живеят на линията на бедност. Над 40% от техните внуци, останали в България, не можаха да имат тройка по математика и български език миналата година в 4. клас. А какво да кажем в болницата в Ямбол или хората от Силистра, които чакат от 30 години да имат мост над Дунав? Или хората във Видин, които за същото време са се надявали да видят тунел под Петрохан? Какво да кажем за цяла Северна България, която чака магистрала „Хемус“, която уж се строи, но освен раздадени милиарди, път няма? А цената на тока? А прословутата връзка с Гърция? Но как сме стигнали до тук? Къде са били народните представители, които е трябвало да решават всички тези проблеми? Отговорът се крие само в няколко думи – алчност, егоизъм и нехайство. Не на всички, но на много от тях“, поясни той.

 

„По разбитите ни пътища се разминават Майбаси, Ролсройси, но не на успели конкурентноспособни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта, които са се закачили под една или друга форма за държавния бюджет. Хора, които харчат на спокойствие нашите данъци, все едно са тяхна бащиния. Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес“, допълни Петков и призова:

 

„Това трябва да спре днес! Нека всеки един от нас като народен представител да каже: „Искам да бъда част от промяната, ще ги решим тези проблеми“. Всички заедно да заявим: „Време е за нулева толерантност към корупцията, Време е за нулева търпимост към кражбите. Време е за истинско правосъдие в България. Време е да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели без да ни е страх от т.нар. „политически инвеститори“. Време е да превъзмогнем личното си его и да работим заедно. Време е да направим България, от която да се гордеем – просперираща. Да бъдем активен член на ЕС, лидер в региона и пример за добросъседство. Време е за България, в която младите се връщат обратно, където възрастните хора имат достойни старини“.

 

„Време е да сложим нов смисъл в думите „народен представител“. Време е да си свършим работата“, завърши Кирил Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *