Кирил Петков се закани на посланик Митрофанова. Ще има последствия!

България отблизо

Ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изявленията на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. Това обяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.

„Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство”, гласи позицията на министър-председателя.

Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия. Това заявява руският посланик в София Елеонора Митрофанова, цитирана от РИА Новости.

„Народът на България не подкрепя реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна”, е посочила тя в ефира на телевизия „Россия 24”.

 

Посланикът отбелязва, че по време на посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в големите български градове, включително Варна и София, са се провели антинатовски митинги в подкрепа на Русия.

 

„Получаваме и писма за подкрепа, а в интернет много хора сами превеждат уебсайтовете ни от руски на български”, подчерта Митрофанова. Тя уточни, че това не е позицията на всички хора, а на мнозинството.

Според нея, има цензура в големите медии и хората не могат да се информират правилно.

Те търсели чуждестранни източници, или се информирали за истината от социалните медии, където успяват да се промъкнат видеа от действителната обстановка в Русия и Украйна.

Б.Б.

За какви последствия се заканва премиерът, тепърва ще разберем.

Или господарите ми вече са го подковали…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *