Кирил Петков загатна кои са 19-те имена от списъка му и сред тях ли е Борисов

България отблизо

„Представих описа на всичките публични документи, които носех. Изразих моето чувство, че според мен нито българското общество, нито българското правителство са доволно от резултати, които прокуратурата е достигнала до този момент“, това заяви премиерът Кирил Петков на излизане от прокуратурата.

„Надявам се, че сега ще направят разследвания и ще съберат данни.

Разпитваха ме двама прокурора и един човек, които правеше описа. Държаха се много професионално“, допълни Петков.

Министър-председателят, който по-рано заяви, че има 19 имена във въпросни му списък уточни: „Иван Гешев не е в този списък. Моята критика към него е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото обществено би се радвало да получи оставката му“.

„Днес споделих, че имената са същите като в разговора, който имах с Гешев.

Държа и уважавам да има разделение на властите. Но знам, че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата. Всички имаме големи въпросителни дали това се е случвало досега.

Не мисля, че е имало премиер, който публично да е изнесъл досега тези имена. Не ни е страх от никого“, категоричен бе Петков, но така и не стана ясно дали освен вестникарските изрезки е дал на прокуратурата и конкретни данни от спецслужбите и МВР, които са му подчинени.

„Трябва да видим, че справедливостта е постигната и няма никой, който е над закона. Надавам се прокуратурата да започне да си върши работата, аз не съм обвинителен орган и не мога да кажа кой е виновен и кой не, но мога да кажа, че обществото се интересува от това“, каза още премиерът.

На въпрос кои са имената, Петков отговори:

Те са много известни. За тях се пише в почти всички медии. Извършили са присвоявания на огромни суми, премълчали са истини, облагодетелствали са се от властта.

Дали Рорисов е сред 19-те, Петков отговори с усмивка: „А вие как мислите?“

Tagged

1 thought on “Кирил Петков загатна кои са 19-те имена от списъка му и сред тях ли е Борисов

  1. ПРОЧЕТОХ НАПИСАНОТО ….. И ОСТНАХ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО ЧЕ , Г-Н ПЕТКОВ …РАЗГОВАРЯ И ….ОТГОВАРЯ НА ……………Г Л У Х !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *