Каракачанов: Защо са им секции на българите в чужбина, като само 1 процент от тях гласуват?

България отблизо

„Познавам българската родна действителност. Отдавна съм в този народен цирк и ми е ясно, че каквото и да кажеш на едни подобни консултации, най-накрая ще стане така, както президентът е решил. А и като гледам как завършиха консултациите, мисля, че моята теза се потвърди“, заяви министърът на отбраната Каракачанов.

Той заяви, че не се страхуват от българите в чужбина и ако в България последните 30 години има политическа формация, която да прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО.

„Не знам защо се създава това внушение, че българите в чужбина не могат да гласуват. Ще ви припомня законът какъв е. В страните членки на ЕС могат да се откриват секции навсякъде толкова, колкото искат българските граждани там. Извън страните от ЕС има определен брой секции.

И на последните избори се видя, че в чужбина гласуват 1% от българите, които живеят там. Секциите са достатъчни“, категоричен беше Каракачанов.

Той уточни, че е против безразборното откриване на секции извън ЕС. Това според него означава една друга държава да организира изборния процес и да определя колко депутати ще има българският парламент. И припомни как преди време в турски градове е имало по 170-190 секции, там според него, се е гласувало на 120% и се е гласувало само за една политическа формация.

„Съотборникът“ му Валери Симеонов стигна дори по-далеч.

Той призова всички българи в чужбина, ако искат да гласуват, да вземат по един самолетен билет и да се приберат за няколко дни.

Явно на патриотите никак не им се искат чуждоземски гласове, защото едва ли някой от странство ще гласува за тях. И така ще се стопят шансовете им да влязат в парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *