И Мая Манолова осъди Борисов за клевета!

България отблизо
Мая Манолова осъди експремиерът Бойко Борисов за клевета. Състав на Софийския районен съд присъди обезщетение от 10 хил. лева, които лидерът на ГЕРБ трябва да изплати. Манолова предяви иск за 15 хил. лева.

Лидерката на “Изправи се! Мутри вън!” заведе дело за клевета заради интервю на Борисов в началото на ноември 2019 г. По онова време в София се провеждаха местни избори. Борисов цитира пред медия “възмутен човек” от щаба на Манолова, според чиито твърдения тогавашната кандидат-кметица се срещнала с роми във Волуяк, за да прави “уйдурми”.

 

Борисов твърди във въпросното интервю, че братя Галеви са помогнали на Манолова през ромските лидери.

 

От решението на съда става ясно още, че по делото не са представени каквито и да било доказателства за истинността на твърденията на Борисов. Манолова не е обвинена или пък осъдена за търговия с гласове.

 

Решението на районният съд не е окончателно и Борисов може да го атакува пред горната инстанция.

 

Фрог нюз припомня, че това не е първият път, в който Борисов е осъден за клевета. Евродепутатът и журналист Елена Йончева заведе дело срещу експремиера, което бе спечелено през 2020 г. Според решението на съда лидерът на ГЕРБ трябваше да плати 5 000 лева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *