Илияна Йотова: Правителството направи пореден гаф с Пакта за миграцията. Ако кажеш да или не, трябва да кажеш и защо!

България отблизо
Груба грешка и гаф на българското правителство е липсата на делегация, която да обясни мотивите България да не приема Пакта за миграцията.  Има огромен вакуум в отношенията между институциите.

 Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНР.

 

Страните от ООН  се събират на 10 и 11 декември в мароканския град в Маракеш за подписване на Глобалния пакт за миграцията. Йотова окачестви като ,,груба грешка, гаф на българското правителство, че няма да изпрати солидна делегация в Маракеш, която да каже защо България не приема Пакта за миграцията.“

 

„Пактът ще се приеме, но проблемът е, че това е слаб документ. Обаче има две неща, които са много важни – как да се управлява миграцията и реадмисията“, посочи още вицепрезидентът Йотова.

 

„България няма никаква идея каква да бъде политиката й към нашите сънародници навън. Нямаме отговор на въпроса искаме ли тези хора да се чувстват българи и ако да, то какво да правим за това“, коментира тя политиката към българите в чужбина.

Социологическите данни показват, че има очаквания за предсрочни избори и в хората. Смятам, че управляващата коалиция ще избере този момент, за да бъде в неин интерес, коментира Йотова, заявявайки, че това е виждането й познавайки нравите на българския политически живот. Според нея има огромен вакуум в отношенията между институциите.

А между институциите и народа – цяла пропаст.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *