Изтече скандален договор на Великобритания с Pfizer. Кой ще носи отговорност изобщо?

България отблизо

Оказва се че и NHS (британската здравна система) или онези които ще поставят ваксината, произведена от Pfizer, също са освободени от отговорност и няма да могат да бъдат съдени за обезщетения ако възникнат вреди за здравето на имунизираните, съобщава „Новини Лондон“.

Изтекоха скандални подробности от договора на британското правителство с фармацевтичният гигант Pfizer относно ваксината срещу коронавирус с която започва имунизация на населението от другата седмица. Pfizer е освободена от съдебна отговорност при възникване на проблеми с нейната ваксина. По този начин фармацевтичната компания се освобождава от задължението да бъде съдена за обезщетения.

През последните седмици Кабинета промени закона за здравеопазването, за да може да се предпазят компании като Pfizer, Moderna и AstraZeneka, от съдебни преследвания, давайки им имунитет срещу тях. В този случай пациенти с възникнали усложнения при използването на техни препарати, няма да може да търсят правата си в съда и да получат парични обезщетения.   За тези нови моменти в началото на масовата ваксинация пише в подробности ‘“Индипендън“, медията се води лява и подкрепяща опозиционната лейбъристка партия. На пресконференция с журналисти в сряда Бен Осборн, управляващият директор на Pfizer за Великобритания, отказа да обясни защо компанията се нуждае от имунитет срещу съдебно преследване! Ваксината във Великобритания, както и в ЕС и България е абсолютно доброволна и безплатна.

Новопоявилата се информация, ще доведе до още по-големи трудности пред популяризирането на ваксината. Големи групи от хора на Острова, вече са негативно настроени срещу масовата имунизация и по всичко изглежда, че след такива разкрития проблема, ще се задълбочава.

Tagged

1 thought on “Изтече скандален договор на Великобритания с Pfizer. Кой ще носи отговорност изобщо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *