Извънредно! Батальон „Азов“ превзе нашия кораб в Мариупол

България отблизо

Войниците от батальон от „Азов“ държат в пристанището на Мариупол два чуждестранни съда: „Леди Аугуста“ и този, в който има българи – „Царевна“. От превзетите кораби украинските националисти стрелят по сухопътни и водни цели. 

По-рано бе съобщено, че бандитите от „Азов“ са започнали да стрелят с миномети 120-и калибър. Членове на екипажа на превзетия кораб са взети за заложници от националистите.

Националистите държат за заложници екипажите на чуждестранните съдове в Мариупол. В пристанището на Мариупол отстъпващите остатъци от подразделенията на украинските националисти са превзели два чуждестранни кораба „Царевна“ и „Лейду Аугуста“. За това на брифинг в Донецк съобщи официалният представител на УНМ ДНР.

„Държейки за заложници екипажите на тези съдове, националистите от „Азов“ водят огън от палубите с миномети 120-и калибър, различни типове гранатомети и стрелково оръжие.

Съдбата на членовете на екипажите на дадените съдове и състоянието на тяхното здраве засега не е известно. Народната милиция на ДНР заедно с ВС на РФ предприемат всичко възможно за спасяването на живота на насилствено задържаните от украинските националисти моряци“, заявиха от НМ на ДНР.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *