Извънредно: Асен Василев е с Ковид, ще прави бюджета от къщи! Пак ли ще карантинираме президента?!

България отблизо

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е диагностициран с COVID-19.

Днес той е почувствал неразположение и му е направен PCR тест, който е дал положителен резултат, съобщават от министерството.

Министърът ще изпълнява задълженията си дистанционно и ще продължи процеса по подготовката и обсъждането на законопроекта за държавния бюджет за 2022 г., добавят още оттам.

На 10 януари председателят на парламента Никола Минчев също се зарази с коронавирус. След провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност той се почувствал зле и направил тест, който е бил положителен за Covid-19.

На заседанието на КСНС днес присъстваха президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, вътрешният министър Бойко Рашков, военният министър Стефан Янев, зам. външният министър Ирена Димитрова (която замества министър Теодора Генчовска, която бе приета във ВМА с коронавирусна инфекция преди дни – бел.ред), Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мустафа Карадайъ – ДПС, Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, Христо Иванов от „Демократична България“, Костадин Костадинов от „Възраждане“, председателите на ДАНС и ДАР Пламен Тончев и Антоан Гечев, както и посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

Те бяха карантинирани за различен период от време, а случилото се отложи с няколко дни посещението на премиера Петков в Република Северна Македония.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *